13.07.14 - Eksperimenterende strygermusik @ Aarhus Jazz Festival

For første gang nogensinde samarbejder Aarhus Unge Tonekunstnere med Aarhus Jazz Festival omkring at præsentere to eksperimenterende koncerter.
Koncerterne finder sted under dette års Aarhus Jazz Festival lørdag den 12. og søndag den 13. juliAmbassaden, Rosensgade 11, 8000 Aarhus C. Begge dage 19:30.

AUT har inviteret to gamle kendinge til at stå for den musikalske forløsning, nemlig den engelske cellist Lucy Railton og den kazakhstanske violinist Aisha Orazbayeva. De vil sammen med Søren Lyngsø Knudsen – bedre kendt under kunstnernavnet Vectral – på elektronik blandt andet fremføre helt nye værker skrevet specielt til lejligheden.

Lucy Railton, Aisha Orazbayeva og Søren Lyngsø Knudsen er alle erfarne kræfter på hvert deres felt. På trods af deres unge alder har LR og AO assisteret i blandt andet London Sinfonietta og de har været med til at grundlægge London Contemporary Music Festival, en festival for eksperimenterende musik, som har trukket fulde huse siden sin opstart i 2012. Vectral underviser på Det Jyske Musikkonservatorium i elektronisk komposition og har stor koncertervirksomhed i ind- og udland.

Til de to koncerter fremfører de værker af islandske Gunnar Karel Másson, irske Jennifer Walshe, engelske Edmund Finnis og uropfører værker af polske Piotr Peszat og Søren Lyngsø Knudsen samt egne værker. Alle værker, der ligger sig i et genrebrydende land med akustisk strygerklang, knitrende elektronik og overraskende video og som hver især henter inspiration i det digitale lydunivers, mellem sinustonens rene skønhed og den frekvensomfattende hvide støj.

SPILLETID/-STED:
12.-13.07.14 · Begge dage 19:30
Ambassaden, Rosensgade 11, 8000 Aarhus C
Begge koncerter arrangeret i samarbejde med Aarhus Jazz Festival.

BILLETPRISER:
Entré: 70 kr. / 50 kr.
Medlemskab af AUT (gratis entré) i 1 år: 170 kr.
Wildcard medlemskab (stud. / u. 26 år): 90 kr.

Bedste hilsner,
AUT – AARHUS UNGE TONEKUNSTNERE

aut.dk
facebook.com/AUT.dk · twitter.com/aut_dk
youtube.com/aut1966 · vimeo.com/autdk

AUTs koncerter er støttet af Statens Kunstråds Musikudvalg, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje, Wilhelm Hansen Fonden og KODAs nationale midler, og Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune.