12.07.15 - AUT + Aarhus Jazz Festival : MOVE String Quartet

Døre 19.00, Koncertstart 19.30

Susanne Pauls MOVE String Quartet udforsker strygernes perspektiv på jazz, der ligger dybt forankret i lyde og teknikker, som er naturlige for strygeinstrumenter.

MOVE smelter moderne jazz og europæisk musiktradition sammen i en ny stil, der er helt deres egen. De innovative kompositioner former præcise klange til intens kammermusik, og altid hårfint balanceret.

Det utraditionelle line-up med kontrabas giver kvartetten en speciel rig og varm lyd, og musikerne formår at finde den rigtige balance mellem improvisation og den grundlæggende komposition.

Kvartetten udgav sit første album “El Camino” i november 2013 på Jazz Haus Musiklabel. – Et konceptalbum, der fører lytteren gennem forskellige billeder, udtryk og landskaber, som en rejsende kan møde enten i virkeligheden eller måske som en indre rejse.

MOVE String Quartets line-up er internationalt med medlemmer fra Tyskland/USA, Island, Østrig og Portugal, men alle er bosat i Berlin. Koncerten er ensemblets første optræden i Danmark.

Line-up Susanne Paul (cello, komposition), Gerdur Gunnarsdóttir (violin), Marie-Theres Härtel (viola), Carlos Bica (bas)

Læs mere:
www.groovecello.de
www.movequartet.de

MOVE String Quartet