30.04.16 - BEINTA – a symphonic song cycle

Viðareiði d. 19. januar

“… Jeg stirrer ind i det skælvende landskab. Det har stormet i tre måneder. Det tvinger mig ind i mørket.”

BEINTA er en symfonisk sangcyklus om mørke og længsel, om at turde begive sig ud i det ukendte. Komponisterne Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen udforsker og sammensmelter klange fra ny kompositionsmusik og alternativ pop, akkompagneret af rå og atmosfæriske film-elementer fra den Færøske filmduo RAMMATIK.

Værket er født ud af sindets komplekse modsætninger og henter inspiration fra den legendariske færøske femme fatale, Beinta (også kendt som Barbara). En kontrastfuld 1700-tals kvinde, lige så utæmmelig og uberegnelig, som den barske natur omkring hende på præstegården i Viðareiði, hvor hun siges at spøge den dag i dag.

Aarhus Unge Tonekunstnere er meget stolte af at kunne præsentere dette værk, som er blevet til i et unikt samarbejde mellem de to komponister. Sammen har de udviklet et særegent musikalsk sprog til BEINTA. Dybdeperspektivet i lydbilledet spejler det færøske landskab, der står som en tidløs ramme om de indre landskabers kompleksitet – Fra Beintas liv på Viðareiði til komponisternes ophold på samme sted.
Publikum kan forvente sig en intens koncertoplevelse, der er lige så foruroligende dyster, som den er fortrøstningsfuld og smuk.

Præsentationen af BEINTA er en del af fejringen af Aarhus Unge Tonekunstnere – AUTs 50 års jubilæum, som finder sted i løbet af hele 2016. Find mere på de sociale medier med #autdk50

BEINTA er produceret af AUT i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester og SPOT Festival.

BEINTA er støttet af Augustinusfonden, Aarhus Kommunes Musikpulje, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s kulturelle midler og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

LINE-UP
Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð, stemme
Aarhus Symfoniorkester
Jesper Nordin, dirigent
RAMMATIK, film-elementer

TID & STED
Lørdag d. 30. april kl. 15.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

BILLETTER
125 kr. via dette link: http://burl.nu/z4k4id
Publikum med SPOT-armbånd: Gratis adgang
AUT-medlemmer: Gratis adgang, men billetter SKAL reserveres via dette link: http://burl.nu/e2hyy5
Læs mere om hvordan du bliver medlem af AUT, og hvad det indebærer på www.aut.dk

OM KOMPONISTERNE
Allan Gravgaard Madsen er prisbelønnet komponist og kurator. Han har arbejdet med en række nationalt og internationalt anerkendte ensembler som SCENATET, Ensemble Recherche og JACK Quartet. Han arbejder på tværs af genrer i projekter med bl.a. Efterklang, Annika Aakjær og The Minds of 99. I 2013 modtog han Dansk Komponist Forenings Pris, og i 2015 blev han udtaget til det prestigefyldte NEXT GENERATION program på Donaueschinger Musiktage i Tyskland. Allan Gravgaard Madsen er repræsenteret af forlaget Edition·S

Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð er uddannet i elektronisk komposition og har som sanger turneret i 25 lande. Hun var forsanger i den anmelderroste folktronica gruppe Valravn, og inden for moderne kompositionsmusik har hun bl.a. opført det af Statens Kunstfond præmierede værk Me Quitte af Niels Rønsholdt. Hun har komponeret musik for det prisvindende performance ensemble Mute Comp. og udgivet egne sange under navnet AKAT. Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð har i 2010 modtaget den færøske Planet Award som årets sanger.

LINKS
www.aut.dk
www.aarhussymfoni.dk
www.spotfestival.dk
www.rammatik.com

For yderligere information kontakt pressemedarbejder hos AUT, Solveig Lindeskov Andersen, på aut.presse@gmail.com / +45 3022 4004

Photo: Ditte M. Joensen