13.12.18 - Koncert med saxofonist Henriette Jensen

Koncert med saxofonist Henriette Jensen

Torsdag d. 13. december kl. 18.

Spanien 19b, 8000 Aarhus C

Torsdag d. 13. december spiller saxofonisten Henriette Jensen koncert i det kunstneriske værksted Spanien 19b i Aarhus.
Koncerten er et samarbejde mellem to foreninger for nyere kompositionsmusik i Danmark, nemlig den aarhusianske forening; AUT (Aarhus Unge Tonekunstnere), og Selskabet Sesam. Sidstnævnte holder til dagligt til i Nordjylland, men arrangerer koncerter med nyere kompositionsmusik over hele landet.

Programmet sværmer således om nyere musik skrevet for saxofonen som soloinstrument. Det er danske komponister såsom Peter Bruun og Louis Aguirre der er på programmet, sammen med mere eksotiske toner af komponisten Hui Tak Cheung fra Hong Kong.

Udøvende ved koncerten er saxofonisten Henriette Jensen, der gennem de seneste år har etableret sig som en meget aktiv kammermusiker og solist i ind- og udland. Hun debuterede fra solistklassen i 2012, og har siden spillet koncerter over store dele af Europa og i Asien og Sydamerika. Ved siden af sin koncertvirksomhed, underviser Henriette Jensen også i saxofon på Det Jyske Musikkonservatorium.

Entre: kr. 50, medlemmer af AUT: Gratis.

Arrangeret af AUT og Selskabet Sesam

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus kommune, Dansk Komponistforening og Oticon Fonden

———————————-

Kort bio:

Saxofonisten Henriette Jensen er en meget aktiv kammermusiker og solist i ind- og udland.
Hun har studeret hos Claus Olesen (DK) og Arno Bornkamp (NL), og debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 2012.

Henriette er bl.a. medlem af Jutlandia Saxophone Quartet, Aiolos Sax and Organ Duo og den internationale Melisma Saxophone Quartet, med hvem hun har spillet koncerter over store dele af Europa, i Asien og Sydamerika. I 2011 var denne kvartet bl.a. finalist i den prestigefyldte Osaka International Chamber Music Competition i Japan. Siden har kvartetten været på turné flere gange i Kina og også i Mexico.

Henriette har optrådt flere gange som solist med orkester, bl.a. i Andrei Eshpay’s saxofonkoncert ved verdenskongressen for saxofon i Strassbourg i 2015 og i St. Petersborg i Rusland i 2013. Hun har medvirket på flere cd ́er, bl.a. cd ́en “Melisma Saxophone Quartet” som udkom på Gateway i 2015.

Henriette har fået skrevet flere nye værker både for solo saxofon og for saxofonkvartet, som hun har uropført både i Danmark og udlandet, og bragt med sig på turneer til bl.a. Argentina og på Cuba.

Udover at virke som solist og kammermusiker i ind- og udland, underviser Henriette også i saxofon på Det Jyske Musikkonservatorium.