20.07.18 - Meditativ kirkekoncert – Sacred music in a new light (AUT @ Aarhus Jazz Festival)

Meditativ kirkekoncert – Sacred music in a new light

Som en del af Aarhus Jazz Festivals koncertserie ‘Nye spor’, arrangerer AUT i år en sen aftenkoncert i samarbejde med Carsten Seyer-Hansen og Aarhus Domkirke. Koncerten præsenterer en æld-gammel japansk musikform ’Gagaku’ ledt af Haruhiko Okabe og et værk skrevet specifikt til Aarhus Domkirke med inspiration fra hellig musik fra mange kulturer. Således giver koncerten jazzfestivalens publikum et meditativt rum til at fordybe sig og fordøje festivalens mange indtryk. Meditativ betyder dog ikke stille og kedelig, tværtimod, musikken vil udnytte hele det store smukke kirkerum og dets magiske akustik og dermed prøve at fremkalde rummets indlejrede historie og spiritualitet.

Til koncerten mødes to allerede eksisterende projekter, ’Soma & Lil feat. Haruhiko Okabe’ og Liéux, som er Frederik Sakhams projekt for stedsspecifikke kompositioner og improvisationer. Sammen med Carsten Seyer-Hansen og domkirkens kor, vil de

Ligesom i resten af festivalen spiller improvisation også en rolle til denne koncert, da der i begger værker er rum for, at musikerne sætter deres eget præg på musikkens forløb.

Program:
Fortolkninger af traditionelle Gagaku-stykker

Liéux IV – Aarhus Domkirke (2018)
Stedsspecifik komposition af Frederik Sakham

Medvirkende:
Haruhiko Okabe: Traditionelle japanske instrumenter
Carsten Seyer-Hansen: Dirigent
Lil Lacy: Sang og Cello
Anna Jalving: Violin
Soma Allpass: Cello
Frederik Sakham: Kontrabas
Domkirkens kor

AUT-vision
AUT har en vision om at sprede kendskabet, synligheden og tilgængeligheden til ny kunstmusik og lydkunst. For at opnå dette finder vi det vigtigt at samarbejde med andre kulturinstitutioner i Aarhus. I dette projekt arbejder vi sammen med Jazzfestivalen for fjerde gang, et samarbejde der har bragt ny musik ud over den normale publikumsgruppe. Det er første gang vi arbejde direkte sammen med Domkirken, et samarbejde vi ser stort fremtidspotentiale i, da Domkirken har en meget stærk musikkultur, og er med til at bringe musikkens værdier ud til et stort og bredt publikum i Aarhus.

Endvidere styrker denne koncert vores ambition om at invitere verden indenfor i Aarhus, hvilket vi gennem mange af vores seneste projekter har gjort meget ud af. På denne måde giver vi publikum i Aarhus mulighed for at opleve andre kulturer samtidig med, at det giver Aarhusianske komponister og musikere mulighed for at udvide deres internationale netværk. Et vigtigt arbejde for at hjælpe unge kunstnere på vej mod en professionel karriere.