03.10.15 - Njyd Quartet

Der venter publikum en unik oplevelse, når den unge danske Njyd Kvartet slår dørene op til koncert lørdag den 3. okt. 2015 på Ambassaden i Aarhus med et særdeles varieret program.

Med den helt særlige kombination af instrumenterne fløjte, saxofon, guitar og slagtøj er kvartetten afhængige af løbende at få komponeret nye værker til deres repertoire. Således er fem af aftenens syv værker komponeret til kvartetten, herunder tre uropførelser.

I et varieret program kan man høre alt fra svenske Kristin Boussards højspændte Kraftledninger til Rasmus Zwickis tyste leg med lyset i Præludium & fuga for 6 lommelygter, hvor musikken spilles og opleves i seks lommelygter.

Musikken i Lasse D. Hansens TOUT transformeres, vendes og drejes, når kvartettens musikere bogstavelig talt samler hver af de fire satser af enorme puslespilsbrikker.

I aftenens anden fuga, Lasse D. Hansens Fiktiv fuga for fire stemmer suges publikum ind i et uvirkeligt rum, når stemmerne i en telefonsamtale må prøve at flygte ud af musikken for ikke at forsvinde i den.

Et andet drama opleves i islandske Bára Gísladottirs Haf med undertitlen ”kvælning”, hvor musikerne må kæmpe for at undgå druknedøden i musikken.

I Loïc Destremaus Study for Quartet undersøges kvartettens klanglige muligheder i et studie, hvor en underliggende gemt musik prøver at bryde fri, og værket rammer sit højdepunkt, hvor en højtråbende sirene fra det omfattende slagtøjsbatteri påberåber sig en solo mod slutningen.

Græskfødte Christos Fermakis’ værk 9 er oprindeligt komponeret for basblokfløjte og guitar, og senere bearbejdet til altfløjte og guitar. Ved denne koncert opføres værket for første gang i en version for saxofon og guitar.

Njyd består af Anja Nedremo (saxofon), Marie Sønderskov (fløjte), Jonas Weitling (slagtøj) & Mikkel Egelund Nielsen (guitar)

Tid: 20:00 (døre 19:30)

Entré: 70 kr. / 50 kr. / AUT-medlemmer: Gratis
Medlemskab af AUT (gratis entré) i 1 år: 170 kr.
Wildcard medlemskab (stud. / u. 26 år): 90 kr.

Njyd Kvartet | Foto: Klavs Kehlet Hansen