23.01.15 - Open Call 2014: [OpenScores] – Concert @ Kunsthal Aarhus

AUT skyder 2015 i gang med vores årlige Call, som denne gang omhandler begrebet Open Scores: Hvad vil det sige at lave et åbent værk? Hvorfor vil en komponist gå med til at overlade dele af sit stykke til ydre kræfter frem for selv at bestemme det hele på forhånd?

Oplev fem originale bud på sådanne spørgsmål når det internationalt anerkendte britiske ensemble Apartment House gæster Danmark. Igennem mange år har denne gruppe specialiseret sig i eksperimenterende og fri-form partiturer og de har opført musik fra nogle af de vigtigste moderne komponister på store festivaler rundt omkring i Europa.
Nu vil de arbejde intenst på fem nye stykker som AUT har valgt ud fra de mange spændende bud vi modtog fra over 30 lande!

I Listenings lader London/Berlin-baserede billedkunstner Julie Myers sig inspirere af Aarhus selv. Ved at indsamle sanseindtryk i byens forskellige kroge skaber hun et tekst-partitur som musikerne forvandler til musik.
Med den brasilianske komponist og performancekunstner Marcela Lucatelli er der altid en overraskelse i vente. Hendes værker er ofte intense, smukt forvirrende, psykedeliske og vilde.
Hos britiske Neil Luck er intensiteten ligeledes høj, når der præsenteres en omgang avant-garde badeværelsesaerobics!
Anderledes poetisk er svenske Kristin Boussards værk: Et stykke for kvartet, akvarium og fisk. Sidst, men ikke mindst, kommer Sir Isaac Newton – eller rettere sagt, hans tre fysiske love, hvilke er omdrejningspunktet i græske Vassilis ChatzimakrisPrincipa Actionum I.

Dette er første gang, at AUT har indgået et samarbejde med Kunsthal Aarhus omkring vores internationale call og vi er rigtigt glade for den stigende interesse vores Open Call oplever i disse år.
Oplev de vindende [OpenScores] blive uropført af Apartment House (Philip Thomas, piano; Lore Lixenberg, voice; Simon Limbrick, percussion; Anton Lukoszevieze, cello) ved to koncerter hhv. fredag den 23. januar 2015 kl. 20:00 på Kunsthal Aarhus og lørdag den 24. januar 2015 kl. 20:00 i KoncertKirken, København.

OBS! Den 23. vil dørene åbne 19:00 og Kunsthal Aarhus & AUT vil være værter ved et glas vin.
De vindende [OpenScores] vil desuden være udstillet i Kunsthal Aarhus indtil lørdag den 31. januar.

SPILLETID/-STED:
23.01.15 20:00 (reception 19:00)
J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
24.01.15 20:00 (dørene åbnes 19:30)
Blågårds Plads 6A, 2200 København N

BILLETPRISER:
Entré: 70 kr. / 50 kr. / AUT-medlemmer: Gratis
Medlemskab af AUT (gratis entré) i 1 år: 170 kr.
Wildcard medlemskab (stud. / u. 26 år): 90 kr.

Få info om kommende events her: aut.dk
facebook.com/AUT.dk · twitter.com/aut_dk
youtube.com/aut1966 · vimeo.com/autdk

AUT er en non-profit organisation for lydkunst, etableret i 1966. AUT arrangerer særlige events, der understøtter lokale ensembler og lydkunstinitiativer, såvel som events med et internationalt perspektiv. AUT er repræsenteret i SNYK.

AUTs koncerter er støttet af Statens Kunstråds Musikudvalg, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje, KODAs nationale midler, Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune.
OpenScores er yderligere støttet af Københavns Kommunes Musikudvalg, SNYK’s Internationale Transportstøtte og Det Flyvende Spillested & Augustinus Fonden.

Before performance of Julie Myers' Listening to Aarhus Banegård | Photo: Allan Gravgaard Madsen