26.09.19 - SEGÏA – Images From the Floating World

SEGÏA er en kraftfuld og anderledes koncertoplevelse.
Det traditionelle koncertformat udforskes musikalsk og visuelt, når klange, tekstur og lys smelter sammen til en fortælling om Norden og den nordiske kulturarv.

26. september kl. 19:30, Åbne Scene KØB BILLET (premiere)
27. september kl. 19:30, Åbne Scene 
KØB BILLET
28. september kl. 19:30, Åbne Scene 
KØB BILLET

SEGÏA spiller på Åbne Scene, Godsbanen (Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C)

SEGÏA er en undersøgelse af, hvordan vores fælles kulturarv kan bruges til at skabe et nyt nordisk udtryk og samtidig vise vores stærke kulturelle fundament og interne samhørighed, men også vores stridigheder
og kampe. Med afsæt i Nordens sagafortælling skabes der et moderne og unikt blik på det nordiske sammenhold.

”SEGÏA er et kig ind i en anden verden, der er kraftfuld, skærende smuk, drømmende og følsom uden at være sentimental. Ideen bag projektet er skabt ud fra en nysgerrighed til at undersøge det såkaldte ”nordiske”. For hvad sker der, når man lægger et stykke nordisk kulturarv i hænderne på fem komponister, en tøjdesigner og en lyskunstner, der har forskellige nordiske hjemlande? Det er en gave at få lov at grave sig ned i klangflader, tekstur og visualitet, der på én og samme gang formår at emme af nyt og gammelt. SEGÏA er en forløsning på flere års arbejde for mange mennesker tværs over de nordiske lande – en kunstnerisk forløsning vi glæder os meget til at dele med omverdenen.”
Idékvinde bag SEGÏA og cellist Maria Isabel Edlund

Hjertet i SEGÏA er den berømte islandske saga Njals Saga fra 1280, der i forbindelse med projektet er blevet fortolket af fem internationalt anerkendte komponister fra Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark. Hver komponist har fortolket på temaerne og stemningerne i sagaen, der emmer af naturens kræfter og kontraster lige fra følsomt til kraftfuldt, loyalitet og svig, til det underfundige og eksplicitte. SEGÏA er også en hyldest til vores nordiske rødder og til vores verden i dag både som et fælles Norden og som individuelle nationer – både med de ligheder og forskelle vi har på tværs af vores nordiske fællesskab.

Nordiske møder

SEGÏA fremføres af den fremadstormende Aarhus- og internationalt baserede strygekvartet Taïga String Quartet. Sammen har de markeret sig som en ambitiøs, stærk og nyskabende stemme på scener i ind- og udland. Taïga String Quartet har specialiseret sig i moderne kompositionsmusik og har samarbejdet med og uropført en lang række værker af komponister fra hele verden. Kvartetten arbejder gerne sammen med musikere på tværs af genrer og har bl.a. optrådt og indspillet med alt fra armenske folkemusikere til jazzensembler.

Den visuelle iscenesættelse af SEGÏA vil skabe et kunstnerisk blik tilbage til traditioner og historiefortælling fra en forgangen verden, men også med blik for nutiden og vores nordiske sammenhold anno 2019. Den visuelle side af iscenesættelsen er lagt på skuldrene af designer Prisca Vilsbøl og lyskunstner Jacob Kvist, der både gennem kostumer og lys vil udfordre det traditionelle koncertformat gennem organiske beklædningsgenstande og lys, der hylder det moderne, vores nordiske traditioner og særegne natur.

Medvirkende / holdet bag

Taïga String Quartet (DK/US/DE): Louise Gorm (violin), Jessica Ling (violin), Madlen Breckbill (bratsch), Maria Isabel Edlund (cello)
Komponister: Britta Byström (SE), Anna Huuskonen (FI), Louise Alenius (DK), Therese Birkelund Ulvo (NO), Bára Gísladóttir (IS)
Tøjdesigner: Prisca Vilsbøl (DK)
Lyskunstner: Jakob Kvist (DK)
Idé: Maria Isabel Edlund
Produceret af: AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere

Støttet af

Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, Aarhus Kommunes Musikpulje, Dansk Komponist Forening og KODA Kultur, Knud Højgaards Fond, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Wilhelm Hansen Fonden, William Demant Fonden, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik og Godsbanen, Åbne Scene.