03.12.21 - Seven Poems Isolated

Performancekoncert med to nye værker af komponist Stine Benjaminsen til poesi af Emily Dickinson.

Sted: UngK

Nørre Allé 23 K, 8000 Aarhus

Dørene åbner 19:30.
Koncerten starter 20:00.
Entre: 50 kr.
Gratis adgang for medlemmer af AUT.
http://www.aut.dk/membership/
Facebook event her
__
Værk 1:
“My Dazzled Face” er en soloperformance , der gennem lyd, ord og scenografi gendigter Emily Dickinsons poesi i en forestillet verden.
Værk 2:
“Seven Poems Isolated” er en kammermusikalsk sangcyklus for mezzosopran, blokfløjte, klarinet og klaver komponeret til syv udvalgte digte af Emily Dickinson.
I cyklusen indgår digtene Nobody knows this little rose, My River runs to thee, Angels in the early morning, Wild Nights, Safe in their Alabaster Chambers, “Hope” is the thing with feathers og Me! Come! My dazzled face
__
Medvirkende:
Stine Benjaminsen – blokfløjter, stemme, elektronik
Sidse Lund-Bach Henriksen – Mezzosopran
Mathilde Schelin – Klarinetter
Karin Viktoria Jakobsson – Klaver
Musik: Stine Benjaminsen
Lyrik: Emily Dickinson
Scenografi og kostumer: Christina René
Kjoler: Sidse Lund-Bach Henriksen
Pressebilleder og video: 10 Fingers
__
“For to år siden købte jeg en samling af Emily Dickinsons digte. På tilbud og tilfældigt. Langsomt blev jeg opslugt af hendes poesi, breve, natur, hendes hvide klæder og liv i isolation. Mit arbejde ind i et Emily Dickinson univers startede med ærefrygt for alvor i foråret 2020.
__
Hendes digte rummer så meget lys og mørke, menneske, natur, tvivl, tro og musik at det kan forekomme som en umulig, ja faktisk betydningsløs, opgave at sætte hendes digte i lyd. Ikke desto mindre har jeg, som så mange andre før mig, gjort et forsøg. Jeg belyser et udvalg af hendes digte, som umiddelbart har talt til mig, og så vidt muligt har jeg holdt fast i den umiddelbarhed. Jeg har brugt megen tid på at læse om, tænke på og forsøge at forstå Emily Dickinson. Og jeg har en fornemmelse af at have opdaget noget vigtigt, som jeg aldrig vil blive færdig med at opleve og undersøge. Jeg bliver ved med at læse Emily Dickinsons digte. Og jeg kan kun anbefale dig at gøre det samme.
Med stadigt voksende fascination og nysgerrighed er “Seven Poems Isolated” og “My Dazzled Face” mine lydlige gendigtninger af Emily Dickinsons poesi.”
__
Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Musikpulje.