14.02.20 - Ying-Hsueh Chen SOLO + Torden Kvartetten + Lacy/Lesner/Buus @ Vinterjazz

Sun Ship, Aarhus Unge Tonekunstnere (AUT), Olander Vin og Knud’s Kiosk samarbejder om et grænsesøgende avantgarde program i det stemningsfyldte cykelværksted på Lydhavnen; Colabs.

Se Facebook event her
Denne aften indfanger internationale navne, eksplosive free-jazz legender og unge anerkendte performere fra den lokale scene, energien og euforien i akustisk, klanglig fokuseret musik.

19:00 dørene åbner: Naturvin- og cider-smagning v. Olander Vin
20:00 koncert: Ying-Hseuh Chen
21:00 koncert: Lacy/Lesner/Buus
22:00 koncert: Torden Kvartetten

http://olandervin.dk/

Torden Kvartetten:

En af Danmarks mest bemærkelsesværdige free form rytmesektioner møder to af Sveriges mest kraftfulde blæsere i Torden kvartetten. Peter Friis Nielsens elastiske el-bas og P.O. Jørgens’ evigt innovative slagtøjsspil har kunnet opleves i mange sammenhænge – måske mest markant i selskab med Peter Brötzmann som The Wild Mans Band.

I Torden Kvartetten har den kompromisløse rytmegruppe fundet gode legekammerater i den svenske saxofonist Mats Gustafsson og ligeledes svenske Per-Åke Holmlander på tuba. Sammen har de indspillet to plader og givet en række intense koncerter, spændende fra lyrisk punktualisme til frenetiske energiudladninger.

Peter Friis Nielsen (DK) – Bas
P.O. Jørgensen (DK) – Trommer
Mats Gustafsson (SE) – Saxofon
Per-Åke Holmlander (SE) – Tuba

Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=a99muWaCvGE

Lacy/Lesner/Buus
Tre af de stærkeste stemmer på den eksperimenterende musikscene i Aarhus mødes for første gang. En koncert hvor instrumenter og stemmer, elektronik og akustiske instrumenter vil flette sig sammen på måder ingen af de involverede musikere har prøvet før. Hver især har de erfaringer fra forskellige traditioner og sammenhænge. Aftenen byder på ny musik skabt via former, værker, fragmenter og instruktioner som musikerne har udviklet til denne specifikke konstellation og lejlighed.

Lil Lacy er komponist, sanger og autodidakt cellist, og har bl.a. sat sit unikke præg på grupperne ‘Soma & Lil’, ‘Frk. Jacobsen’ og ‘Valby Vokalgruppe’, ligesom hun bl.a. har komponeret musik til det audiovisuelle værk PNEUMATICKS.
Frej Lesner er trommeslager og percussionist og fordeler sin tid ligelidt mellem indie/jazz med ‘I Think You’re Awesome’ og ‘Bad Birthday’, og fintfølende, medidativ fingerdrumming med alverdens spande, triggers og samples.
Johanne Buus er klassisk uddannet fløjtenist og en fremtrædende performer af både moderne kompositionsmusik og flydende, improvisatoriske energiudladninger – blandt andet med trioen Live Vinyasa.

Lil Lacy – vokal, cello
Frej Lesner – percussion, trommer
Johanne Buus – fløjter

Ying-Hsueh Chen SOLO – Perkussion (præsenteret af AUT)

Ying-Hsueh Chen er en visionær og alsidig slagtøjsspiller af høj international kaliber, kendt for hendes medrivende tilstedeværelse på scenen og hendes overbevisende fortolkninger af ny musik. Hun er af taiwanesisk oprindelse med bopæl i Danmark siden 2006.
Med sin baggrund i både klassisk musik, traditionel folklore og improviseret musik, vil Ying-Hsueh ved denne koncert tage publikum med på en helt unik rejse. At søge sine egen stemme på tværs af traditioner og genre, ser AUT som en vigtig brik i at fornye musikken og holde den levende. Derfor glæder AUT sig til at præsentere denne specielle koncertaften i samarbejde med gode kollegaer fra Sun Ship!

Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=1CT5nSkePzg

Entré: 120kr alm. / 100 kr. stud. / 60 kr. Sun Ship- og AUT-medlemmer
Der vil være billig bar.

Koncerten er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.