21.08.17 - AUT anbefaler symfoniske snurrende musikalske rum

Snurrende musikalske rum:
Prisbelønnet komponist og “turntablist” spiller med – og på – Aarhus Symfoniorkester i Festugen.

Den britiske komponist Shiva Feshareki er en moderne arvtager til foregangskvinder som Daphne Oram, Pauline Oliveros og vores egen Else Marie Pade. Den 31. august kan man opleve hende eksperimentere direkte med sammenhængen mellem akustiske former, koncertsalens rumlighed og orkestrets instrumentering og placering, når hun sammen med organisten Kit Downes bruger Aarhus Symfoniorkester som en pladespiller i et nykomponeret værk, der allerede er udsolgt til urpremieren på “Printworks” i London senere på måneden – men som altså kan opleves i Musikhuset Aarhus til hvad der tegner til at blive en intens og svimlende Danmarkspremiere.

Om koncerten:
Udformet som en dynamisk duet mellem Feshareki og symfoniorkestret bevæger koncerten sig fra en elektronisk udforskning af lydens fysikalitet og af hvordan lyd interagerer med andre fysiske fænomener som rum, bevægelse, tyngdekraft og arkitektur til en mere organisk og akustisk afsøgning af samme – med fokus på åben resonans og naturlige harmonier i orkestrets instrumentering.

Lydens fysiske rejse afspejles også i musikernes placering på scenen – i en cirkel rundt om Feshareki – der tillader hende at styre orkestret og tonernes bevægelse – som en plade, der snurres rundt.

Links:
Portræt af Shiva Feshareki: www.aarhussymfoni.dk/snurrende-musikalske-rum/
Koncertbeskrivelse og billetkøb: www.aarhussymfoni.dk/koncert/o/

Koncertdata:
SHIVA FESHAREKI: “O”
DIRIGENT – Robert Ames
SOLISTER – Shiva Feshareki (pladespillere), Kit Downes (orgel)
31. AUG | 19.30 | SYMFONISK SAL, MUSIKHUSET AARHUS | 100-285 KR