15.04.15 - AUT ser frem mod 2017

AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere – i nye lokale og internationale samarbejder frem mod Aarhus 2017.


·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

I 2016 fejrer AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere – 50 års jubilæum med flere spændende events. Vi er meget glade for og stolte over at have initieret og ideudviklet et nyt stort samarbejde med Aarhus Symfoniorkester i forbindelse med jubilæet.

Samarbejdet indebærer tre events, som indeholder en helt unik koncertoplevelse på SPOT Festivalen 2016, et stort performanceværk bestilt til Aarhus Symfoniorkester samt en festkoncert i AUTs ånd.

AUT har bestilt et nyt værk for stemme og orkester af de unge komponister Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen til opførelse på SPOT Festival i jubilæumsåret 2016.
Værkets visuelle udtryk skabes af den prisvindende færøske filmduo RAMMATIK.
Samarbejdspartnere: Aarhus Symfoniorkester, SPOT Festival, RAMMATIK og dramaturg Anne Hübertz Brekne.

·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

AUT OG OPERA MOD 2017:
AUT etablerede en europæisk platform for kunstnerisk udviklingsvirksomhed med specielt fokus på ny opera i 2012. Den blev døbt coOPERAtion og i første sæson (2012/2013) havde coOPERAtion detagere fra lande som England, Litauen, Sverige og Danmark.

Sidste år og i år bidrager AUT endnu engang aktivt til udvikling af kammeroperaformatet ved at lade seks unge europæiske komponister arbejde med uddrag af en tænkt Grand Opera: Operatic Actions.

Disse værker blev præsenteret i Aarhus i september 2014 og præsenteres nu til juni i et fantastisk samarbejde mellem det belgiske ensemble Musiques Nouvelles og AUT i den nye koncertsal Arsonic i den belgiske by Mons, der er Europæisk Kulturhovedstad i år.

AUT sender de fire komponister Allan Gravgaard Madsen, Line Tjørnhøj, Louise Alenius og Niels Rønsholdt til Belgien og koncerten gentages på festivalen Nordiske Musikdage i København til september.


AUTs arbejde med coOPERAtion fortsætter i det kommende jubilæumsår samt som en del af Kulturby 2017.

·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

AUT OG AARHUS JAZZ FESTIVAL:
AUT har herudover indledt et nyt samarbejde med Aarhus Jazz Festival.
I dagene 12.-14 juli i år præsenterer
AUT tre koncerter på spillestedet Radar under konceptet NYE SPOR, som præsenterer den absolutte front inden for ny musik.

Til første koncert den 12. juli kan man møde den internationale
MOVE Quartet, der er kendte for deres sammensmeltning af moderne jazz og europæisk musiktradition til en ny stil, der er helt deres egen.

Den 13. juli kan det engelske komponistkollektiv Bastard Assignments og koreograf/komponist-duoen Primdahl / David opleves for første gang i Aarhus. De fire performere undersøger med lethed og humor eksperimenter i grænselandet mellem kompositionsmusik, performance og moderne dans.

Tredje og sidste koncert under NYE SPOR bliver med kvartetten We like We. Kvartetten er fire iltre unge konservatorieuddannede kvinder, der spiller klassiskfunderet musik med intens attitude og veksler mellem en akustisk og elektrisk tilgang til deres instrumenter.
We like We kan også opleves på årets Roskilde Festival.

·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

AUT STØTTER LOKALE KOMPONISTER:
Som en del af vores uopslidelige arbejde for den unge tonekunst støtter vi en koncertrække arrangeret af KomponistklassenDet Jyske Musikkonservatorium.

Koncertrækken, der får navnet panoRAMA Festival, finder sted i dagene 27.-28. juni i Musikhuset Aarhus og på Det Jyske Musikkonservatorium og vil bestå af fire koncerter, hvor blandt andet Århus Sinfonietta, en række unge ensembler samt Ensemble Apparat fra Berlin deltager.

De fire koncerter vil indeholde værker af komponisterne Loïc Destremau, Piotr Peszat, Allan Gravgaard Madsen og Henrik Budde, som alle afslutter deres uddannelse fra konservatoriet.
Samarbejdspartnere: Århus Sinfonietta og Det Jyske Musikkonservatorium.

·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

Ønskes yderligere information, kontakt da AUTs formand Line Tjørnhøj på telefon: +45 23459596 eller email: line@linetjornhoj.dk

Alternativt bestyrelsesmedlem Allan Gravgaard Madsen på telefon: +45 30247700 eller email: allan@agm.dk

·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere – grundlagt 1966.   #AUTdk  #AUTdk50


Find os her: aut.dk · facebook.com/AUT.dk · twitter.com/aut_dk · instagram.com/autdk

AUT er en nonprofit organisation for eksperimenterende musik og lydkunst, etableret i 1966. AUT arrangerer særlige events, der understøtter lokale ensembler og lydkunstinitiativer, såvel som events med et internationalt perspektiv. AUT er repræsenteret i SNYK.

Primdahl / David | Photo: Anders Bigum
MOVE Quartet
Bastard Assignments
We like We | Photo: Jonas Bang
Operatic Actions | Photo: Henrik Bonde