11.04.16 - AUT og Aarhus Symfoniorkester i storslået jubilæumssamarbejde

Aarhus Unge Tonekunstnere fejrer sit 50 års jubilæum gennem hele 2016 med en række spektakulære koncerter og samarbejder, heriblandt det nyetablerede samarbejde med Aarhus Symfoniorkester.

Fronten møder traditionen
Aarhus Unge Tonekunstnere (AUT) har taget initiativ til samarbejdet, som foldes ud i tre vidt forskellige koncertoplevelser: BEINTA, TUSK og en Festkoncert. Koncerterne vil hver især belyse symfoniorkestrets mange facetter fra de unge komponisters synsvinkel. Publikum vil opleve, hvad en traditionel musikalsk institution kan i dag, når den møder fronten af kompositionsmiljøet, hvor genrebegreberne for længst er overskredet og næsten glemt.

Formand for AUT, Line Tjørnhøj, udtaler om samarbejdet: ”Det her er større end den enkelte komponist, musiker eller institution. Samarbejdet viser, at den mulighed musikken har for at give samfundet værdi på – den kan og skal vi gribe sammen.”

Det er med andre ord to markante aktører på den aarhusianske musikscene, der nu danner fælles front for at bygge broer og punktere myten om, at ny kompositionsmusik er en utilgængelig størrelse, der henvender sig til et snævert publikum. Det høje kvalitetsniveau, som både Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Unge Tonekunstnere repræsenterer, bliver hermed foldet ud i nye sammenhænge og bogstaveligt talt i øjenhøjde med publikum.

BEINTA – en symfonisk sangcyklus
Af Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen
Tid: Lørdag d. 30. april 2016, kl. 15.00
Sted: Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
(i samarbejde med SPOT Festival)

TUSK – en gadeopera
Af Line Tjørnhøj
Tid: Lørdag d. 7. maj 2016, kl. 11.30 og kl. 13.00
Sted: Jægersgaardsgade, Aarhus

Festkoncert
Værker af Anna Thorvaldsdottir, Simon Steen-Andersen, Rasmus Zwicki,
Lasse D. Hansen og Mathias Monrad Møller
Tid: Fredag d. 7. oktober 2016
Sted: Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

50 års ambitiøs unge tonekunst i fortsat udvikling
Siden etableringen i 1966 har AUT arbejdet for at skabe synlighed for de unge komponister, der spejler samfundet og rækker ud mod publikum. Det gør de gennem unikke koncertoplevelser, der spænder fra intime koncerter i private hjem til sidste års bemærkelsesværdige koncert midt i afgangshallen i Aarhus Lufthavn.

Udover samarbejdet med Aarhus Symfoniorkester byder jubilæumsåret på en lang række initiativer med AUT bag roret.

I jubilæumsåret er AUT repræsenteret, når SPOR festivalen løber af stablen i maj. I den anledning har AUT inviteret de to forrygende ny musik ensembler, britiske Another Contemporary Music Ensemble og østrigske Black Page Orchestra, til Aarhus i deres første møde.

AUTs samarbejde med Aarhus Jazz Festival udmønter sig i 2016 i to koncerter med det franske ensemble Spat’Sonore, som spiller på hjemmebyggede instrumenter.

Derudover byder jubilæumsåret på et fortsat udviklingsarbejde med initiativet coOPERAtion, som vanligt byder AUT inden for i private hjem til flere intime concertini i årets løb, og fejringen af de 50 år rundes af med en koncert med Århus Sinfonietta, hvor den nye avantgarde møder den ’gamle’ avantgarde.

AUT er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje / KODAs Nationale Midler, Statens Kunstråds Musikudvalg, Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, og den selvejende institution Godsbanen.

Læs mere på:
www.aut.dk
www.facebook.com/AUT.dk

For yderligere information kontakt pressemedarbejder Solveig Lindeskov Andersen på aut.presse@gmail.com / +45 3022 4004

foto: Ditte M. Joensen
foto: Louise Kirkegaard
foto: Allan Gravgaard Madsen