18.05.18 - Genderfuck, musikalske talerør og komponister som performere

Panorama Festival

18.-20. juni 2018

De klassiske roller udviskes, når Panorama Festivalen løber af stablen med tre gratis koncerter mandag den 18. juni 2018 til onsdag den 20. juni 2018 i Musikhuset Aarhus og på Det Jyske Musikkonservatorium.

Det officielle program offentliggøres i starten af juni, men allerede nu kan publikum glæde sig til Rafał Ryterskis værk for slagtøj, video og elektronik ‘Genderfuck’, der leger med kønnene, Loïc Destremaus portrætkoncert, hvor instrumenterne ”taler” i stedet for at spille og at skel mellem musiker og komponist udviskes, når musiker-komponisterne Tobias Krebs og Josef Haller skifter imellem at være komponist og musiker.

”Panorama Festivalen har siden sin begyndelse i 2015 prioriteret at afholde helt uformelle koncerter. Her kan du komme direkte fra gaden og ganske gratis opleve de nyeste tendenser indenfor moderne kompositionsmusik skabt af morgendagens komponiststjerner. De er jo alle børn af deres tid, hvor temaer som køn og identitet er meget vigtige,” udtaler Allan Gravgaard Madsen, kunstnerisk ansvarlig for Panorama Festivalen.

Panorama Festivalen blev startet i 2015 for at sætte fokus på de værker, der bliver skabt i komponistmiljøet omkring Det Jyske Musikkonservatorium. Programmet vil i år indeholde værker af 13 komponister fremført af tre danske ensembler, talenter fra Det Jyske Musikkonservatorium og internationale gæster. Allan Gravgaard Madsen forsætter:

”I år er vi glade for at kunne arbejde tæt sammen med foreningen AUT – Aarhus Unge Tonekunstere – om at præsentere koncerten ‘Mutual Intelligibility’, et musikalsk portræt af Loïc Destremau. Loïc Destremau er et godt eksempel på den tendens, der spirer frem blandt komponister netop nu, hvor musik med andre medier blandes sammen. Roller byttes rundt. Til portrætkoncerten fokuserer værkerne på hverdagens talesprog og dets ubemærkede melodier og lyde. Loïc udvider musikernes og instrumenternes vanlige spillemetoder og forvandler instrumenterne til koncertens talerør, i bogstavelig forstand.”

PROGRAM:
KONCERT #1:

Mutual Intelligibility – portrætkoncert af Loïc Destremau
Mandag den 18. juni 2018 · 20:00
Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1494238597370843

KONCERT #2:
Kaleidoskop #1 – solos, duos and electronics
Tirsdag den 19. juni 2018 · 19:30
Kammermusiksalen, Det Jyske Musikkonservatorium
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/514895595573984

KONCERT #3:
Kaleidoskop #2 – kammermusik
Onsdag den 20. juni 2018 · 19:30
Kammermusiksalen, Det Jyske Musikkonservatorium
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/189682048338865

VÆRKER AF
Aleksandra Kaca, Eric Sutherland, Josef Haller, Joss Smith, Lil Lacy, Line Tjørnhøj, Loïc Destremau, Manuel Zwerger, Marta Śniady, Nina Møller, Paweł Malinowski, Rafał Ryterski og Tobias Krebs.

OBS! Det komplette program annonceres i starten af juni 2018.
Hold øje med Komponistklassens Facebook-side:

https://www.facebook.com/RAMAComposition

MEDVIRKENDE:
Taïga String Quartet, FACES Ensemble, Njyd Quartet, studerende fra DJM og internationale gæster.

Panorama Festival 2018 arrangeres af AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere – og komponistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Festivalen er blevet til med støtte fra Det Jyske Musikkonservatorium, AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere, Octicon Fonden, Augustinus Fonden, Dansk Komponistforening og KODA Kultur.