28.12.15 - Tak for 2015!

AUT vil gerne takke for et fantastisk 2015 og ønske alle et Godt Nytår!
Vi ser frem mod 2016 som et helt særligt år – det markerer nemlig AUT’s 50 års jubilæum.

ÅRET DER GIK:
Siden etableringen i 1966 har AUT for længst markeret sig som bølgebryder for den unge kompositionsmusik, som er med helt i front. Foreningen er i stadig udvikling som community-baseret platform og vi eksperimenterer fortsat med nye koncertformer, opdyrker mangfoldige samarbejder og udbygger det internationale udsyn.

I 2015 har vi blandt andet kunne præsentere det årlige internationale call, som under titlen [OpenScores] fokuserede på fænomenet åbne kompositioner. Med indsendte værker fra 30 forskellige lande, blev der udvalgt og opført værker af Julie Myers, Marcella Lucatelli, Neil Luck, Kristin Boussard og Vassilis Chatzimakris. Se billeder fra koncerten på Kunsthal Aarhus i januar her: http://tinyurl.com/gm5k6s4

Det nyetablerede samarbejde med Aarhus Jazz Festival fortsatte i 2015, hvor AUT var involveret i tre koncerter. Det gav publikum mulighed for at opleve MOVE String Quartet for første gang i Danmark, med deres sammensmeltning af jazz og klassisk. Komponistkollektivet Bastard Assignments og den danske komponist/koreograf-duo Troels Primdahl og Kaj Duncan David bød på en aftens eksperimenter i grænsefeltet mellem kompositionsmusik og performance, og sidst men ikke mindst præsenterede AUT jazz festivalens publikum for den succesfulde kvartet We like We. Se billeder fra sommerens festival her: http://tinyurl.com/zlj4dus

Årets SenSommerLounge dannede ramme om en musikalsk installation skabt af MGK-eleverne Casper Christiansen og Lauge Dideriksen. De spillede selv i og med installationen, og gennem dens sensorer og mikrofoner blev musikken påvirket af publikum. Se billeder fra sensommerens lounge her: http://tinyurl.com/nsvraex

Programmet spændte fra en tyst komposition for lommelygter, et partitur der skulle samles som puslespilsbrikker og til et musikalsk kvælningsdrama, da den unge kvartet Njyd slog dørene op på Ambassaden d. 3.oktober. Koncerten havde syv forskellige komponister på programmet og inkluderede flere værker skrevet specifikt til Njyds usædvanlige setup bestående af fløjte, saxofon, guitar og slagtøj.

I efteråret samarbejdede AUT med Aarhus Lufthavn 2.0 om en unik koncertoplevelse iscenesat blandt blinkende biludlejningsreklamer og check-in skranker i Aarhus Lufthavns afgangshal. Det stedsspecifikke værk *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport suite no. I] blev skabt af Troels Primdahl og opført af det banebrydende, New York-baserede ensemble Decoda, med gæsteoptræden af danske Christian Windfeld. Koncerten var det første tiltag under Aarhus Lufthavn 2.0 hvis ambition er at lade lufthavnen fungere som udstillingsvindue for det østjyske og aarhusianske kulturliv. Læs Seismografs reportage fra den intime oplevelse i de usædvanlige rammer her og se billeder her!

JUBILÆUMSÅR 2016:
I 2016 fortsætter AUT arbejdet for at punktere myten om, at ny kompositionsmusik er en utilgængelig størrelse, der henvender sig til et snævert publikum. 50 års jubilæet fejres derfor med en række spektakulære koncerter og nye samarbejder.

Jubilæumsåret indledes med en decideret Danmarks-turné, når AUT i samarbejde med Århus Sinfonietta bidrager med et musikalsk foredrag skabt af Lasse D. Hansen til det populære koncept Pecha Kucha. Et populært foredragsformat, hvor forskellige kreative deltagere kan præsentere idéer og projekter i 20 billeder, der hver vises i 20 sekunder. Fra d. 1. til d.11. februar præsenteres Lasse D. Hansens ‘Musikken har ordet’ i 6 forskellige byer landet over.

D. 27. februar har vi fornøjelsen af at invitere til en aften i selskab med performende komponister. Her kan man opleve britiske Neil Luck og hans eksperimenterende ensemble ARCO, samt Sebastian Edin, et svensk stortalent inden for den del af den elektroniske musik, man kalder akusmatisk musik.

Vi er meget glade for, at vi i 2016 kan præsentere et samarbejde med Aarhus Symfoniorkester.
Den første manifestation af det nye samarbejde finder sted d. 30. april under årets SPOT Festival, hvor Symfoniorkestret uropfører værket Beinta af den danske komponist Allan Gravgaard Madsen og den færøske elektroniske komponist og sanger Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð.
Beinta er et stemningsmættet værk, der kredser om at turde bevæge sig ud i ukendt terræn og stå ved kanten af afgrunden. Øssursdóttir Egilstrøð medvirker som solist ved opførelsen, og værkets visuelle udtryk leveres af den færøske filmduo Rammatik.

Aarhus Symfoniorkester er ligeledes samarbejdspartnere, når de sammen med Concert Clemens sætter musik til hele Jægersgårdsgade d. 7. maj. Gadeoperaen TUSK er skabt af komponisten Line Tjørnhøj, og der er garanti for en unik oplevelse, når musikere og sangere tager plads i gadens butiksvinduer, private lejligheder, på tagterrasser og i portåbninger, mens dirigenten styrer slagets gang fra den ene ende af gaden.

Sidst men ikke mindst munder samarbejdet mellem AUT og Aarhus Symfoniorkester ud i en veritabel festkoncert d. 7. oktober med både uropførelser og danmarkspremierer på værker af Lasse D. Hansen, Anna Thorvaldsdóttir, Simon Steen-Andersen, Mathias Monrad Møller og Rasmus Zwicki.

I jubilæumsåret er AUT repræsenteret, når SPOR Festivalen løber af stablen i maj, og også samarbejdet med Aarhus Jazz Festival fortsætter i 2016.

Derudover byder jubilæumsåret på et fortsat udviklingsarbejde med opera-initiativet coOPERAtion, AUT udforsker nyt terræn i æteren i kraft af et nyt radiodramatisk samarbejde, vi byder inden for i private hjem til flere intime concertini, og vi runder vores 50 års-fejring af med en koncert med Århus Sinfonietta, hvor den nye avantgarde møder den ’gamle’ avantgarde.

Stort tak for i år og tak til alle jer, der støtter AUT. Vi glæder os til at se jer til en masse spændende koncertoplevelser i 2016.

I kan som altid følge med på vores Facebook, Twitter eller Instagram.

Med ønsket om et godt nytår,
AUT


·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere – grundlagt 1966.

#autdk #autdk50

Find os her:
aut.dk · facebook · twitter · instagram
[OpenScores] i samarbejde med Kunsthal Aarhus | Foto: Allan Gravgaard Madsen
We like We @ Aarhus Jazz Festival | Foto: Anders Bigum
Stemningsbillede fra SenSommerLounge 2015 | Foto: Sofia Olsson
Puslespilsbrikker fra Lasse D. Hansens T.O.U.T. | Foto: Allan Gravgaard Madsen
Koncert i Aarhus Lufthavn | Foto: Allan Gravgaard Madsen
Beinta med Aarhus Symfoniorkester i 2016 | Foto: Ditte M. Joensen