05.07.17 - Musik for sanserne | AUT @ Aarhus Jazzfestival 2017

AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere – giver publikum mulighed for at udfordre sanserne ved årets Aarhus Jazzfestival den 15. og 20. juli.

SPOT ON: Jeppe Ernst
15. juli 2017, 20:00, Øst for Paradis, Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C

Igennem en kort dokumentarfilm bliver publikum inviteret med ind i tankerne og arbejdet bag komponisten Jeppe Ernsts værker, der adskiller sig fra det meste musik, da værkerne er skrevet for bevægelse og berøring af forskellige kropsdele. I løbet af en samtale med Jeppe, og ved at følge prøverne på værket ’Offertorium: Behandling B’, vil vi dykke ned i Jeppes fascinerende syn på musik og opleve Jeppes musikalske verden, hvor værkerne til tider minder mere om dans end musik.

BILLETTER:
70 kr/ 50 kr for studerende / AUT-medlemmer: Gratis
1 års medlemskab: 170 kr / 90 kr.

OBS! Salen har 54 pladser, derfor er det en god idé at booke en plads ved at skrive til: frederik.sakham@gmail.com

Filmen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje, KODA’s kulturelle midler og Musikpuljen i Aarhus Kommune og vises i samarbejde med Aarhus Jazzfestival.

·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

Zvov Sensory
20. juli 2017, 17:00 / 19:00, Dansestudiet Aarhus, Bissensgade 14B, 8000 Aarhus C

Med bind for øjnene bliver publikum ført ind i salen, hvor strygetrioen Zvov spiller.

Musikken er en blanding af fri improvisation og værket “Leaf cycle” af den amerikansk-tyske komponist Yvonne Freckmann. Når alle 20 publikummer har fået en plads, starter Zvov Sensory.

Alt imens trioen bevæger sig rundt mellem publikum, begynder de to assistenter – Yvonne Freckmann og Iro Christina Karampampa – at stimulere de enkelte publikummers sanser. Resultatet er en unik koncertoplevelse, hvor lugte- og følesansen bliver stimuleret på lige fod med hørelsen.

Efter koncerten bliver publikums bind for øjnene fjernet, og publikum ser for første gang deres omgivelser.

BILLETTER:
70 kr/ 50 kr for studerende / AUT-medlemmer: Gratis
1 års medlemskab: 170 kr / 90 kr.

OBS! Da der er kun 20 pladser til hver forestilling, anbefaler vi at man reserverer sin billet i forvejen. Man kan reservere en billet ved at skrive en mail til laugedideriksen@gmail.com. Husk at nævne hvilken koncert der er tale om! De reserverede billetter skal afhentes senest et kvarter før koncertstart.

Medvirkende:
Zvov består af bratschist Maya Felixbrodt, cellist Clara Riviere og bassist Shaya Feldman. Musikerne, som alle arbejder i spændingsfeltet mellem komposition, improvisation og performance, har spillet over det meste af verden i forskellige konstellationer. Ved siden af Zvov agerer Yvonne Freckmann og Iro Karampampa også som “sensory theater makers”.

AUTs koncerter er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje, KODA’s kulturelle midler, Musikpuljen i Aarhus Kommune, SNYK’s transportstøtteudvalg.
Denne koncert er en støttet af Aarhus Jazfestival, og en del af koncertrækken Nye Spor 2017.

·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·:·

AUT ANBEFALER:
På Hotel Carmel, Klosterport 6, 8000 Aarhus C kan man onsdag 19. juli opleve Niels Præstholm & Art Ensemble Syd (18:00) og Århus Sinfonietta (20:30), der præsenterer musikalske programmer i grænselandet mellem jazzen og den klassiske musik.

Den helt nye The House Festival på Spanien 19B, Kalkværksvej 7, 8000 Århus C, præsenterer i løbet af den 19.-21. juli 9 koncerter med et varieret program. Herunder også værker af Philip Glass, Terry Riley, Loïc Destremau og en uropførelse af værket ‘Rummenes Ekko’ for højtalere, hus og instrumenter af Christian Balvig.

Medvirkende: Taïga String Quartet, Halvcirkel, Nikolaj Hess, I Think You’re Awesome, Anja Nedremo (saxofon) og flere.

Se den samlede oversigt her.

Foto: Frederik Sakham
Pressebillede: Zvov Sensory